Orákulum: Můj názor na Novinky.cz a jejich návštěvníky

Milí čtenáři,

bezpochyby jste se mnozí setkali s internetovými zprávami na serveru Novinky.cz a tak moc dobře víte i o tamních návštěvnících a jejich způsobech, když se vyjadřují k různým tématům nejen našeho státu. Tento článek není ani tak o mých pocitech jako hlavně o uvědomění si, jací hlupáci (bez pardonu) píší názory na výše zmíněné zpravodajství. Jistěže nejsou všichni stejní, to bych nechtěl někomu křivdit, ale dle dostupných informací vidím jasně i dnes, že velká část z diskutujících jsou naprostí ignoranti a častokrát i pomlouvají. 

Ony Novinky.cz již dávno zavedly jistá opatření ke zkvalitnění jejich služby, ale na straně druhé jak se dodnes zdá, moc se (ze strany návštěvníků) od té doby nezměnilo. 

Uveďme si prosím pár takových příkladů jednání drzých návštěvníků:

- v prvé řadě je potřeba zdůraznit, že mnozí návštěvníci na serveru Novinky.cz naprosto zbytečně (a dodávám, že jsou trapní s tím) upozorňují na takzvané "mouchy" v textech či nadpise a takto drzým způsobem šíří své názory dál i v dalších článcích (kde se kolikrát opakují a tím i regulérně spamují)  

- často se názory návštěvníků netýkají tématu a vykazují známky neslušnosti a touhy po řešení jakýchsi osobních sporů (to na taková místa nepatří)

- návštěvníci jsou nejen drzí, ale pohybují se často na hranici zákona (a spoléhají na to, že nebude nikdo trvat na případné žalobě)

- v každém případě řekl bych, většina tamních názorů jsou provokace, urážky, pomlouvání a jednání takzvaně "mimo mísu" (což konec konců porušuje i "novinkářská" pravidla pro vkládání komentářů/názorů a nejen to) 

- velice se návštěvníci rozčilují, když jim cenzor smázne nějaký názor (takoví návštěvníci nejsou soudní a měla by jim být do třetice jejich snažení odebrána možnost psát na tom serveru další takové názory - do doby než zmoudří)

- spousta lidí vyjadřujících tam názory, si chtějí (velice neslušnými způsoby) vynucovat změnu pravidel na takovém soukromém serveru (to je mimochodem vrchol drzosti) a málem by diktovali to, jaký má server Novinky.cz být (potom se nedivím relativně tvrdému přístupu ze strany správců toho serveru)   

- vyloženě vyhledávají každou "maličkost", každou "chybičku" v textu či nadpise, aby mohli dál pokračovat ve svých zvrácených názorech

- mnozí lidé očividně jsou ovlivněni antipatiemi (které mimochodem nejsou na místě) k serveru Novinky.cz jako takovému, a díky tomu, už jen z principu (bez ohledu na ten který článek) automaticky haní vše, co na tamních stránkách je uvedeno

- pak nelituji žádného, komu byl smazán komentář/názor (takoví lidé si to plně zaslouží) 

Víte, když se na to podíváte, tak vidíte, že jsou i takové zpravodajské servery, kde diskuze/názory nejsou povoleny vůbec, a lidově řečeno "jede jim to dobře" i tak. Takže co není na jednom serveru, může být zavedeno jako inspirace z druhého.

Jen zdůrazňuji, že všichni nejsou stejní, ale těch špatných (nebo spíše blbých) je tam víc než dost :) :)

S přáním pěkného dne,

Lukáš Přibyl
Telefon: (+420) 604 364 905 

5 komentářů:

  1. Lépe je nečíst a máš klid. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. což o to, já klid mám, ale ostatní tam toho klidu moc nepobrali :D

      Vymazat
  2. Novinky nenavštěvuji, možná jednou za dlouhý čas tam omylem zabloudím.

    OdpovědětVymazat
  3. Ó božulíne, vzpomenu-li si na naše diskuse, všechny tyto body jsme splnili - oba. Ach to mládí. Co ti na tom vlastně vadí, když to děláme taky?

    OdpovědětVymazat