Orákulum: Nepřirozenost žen - změny dobré nebo špatné ? (CZ)

Milí čtenáři,

níže uvádím informace o místech na internetové síti, které jsou pro kulturu Nového Olympu nějak zajímavé či přímo důležité. Oko Orákula Nového Olympu se tentokrát zaměřilo na...

Téma: Nepřirozenost žen - změny dobré nebo špatné ?


Móda žen navrhovaná po celém světě se mnohdy zdá, jako by ani nepocházela z našeho světa. Nebo se představám, jak všelijak může může dnešní žena vypadat, tomu našemu stále vzdaluje. A přitom nejméně nebezpečné je právě to, co vidíte hned na první pohled. Ano šaty... to, co si dívky a ženy oblékají, je kupodivu skutečně ještě nejméně hrozivé oproti doporučovaným návrhům dotýkajících se lidského těla nejen vnějšně, ale i vnitřně. 

Ano, mluvím o těchto nežádoucích třebaže doporučovaných změnách na těle dívek a žen:
  1. nepřirozená štíhlost 
  2. lpění na co nejnižší (někdy až nebezpečné) hmotnosti
  3. lpění na co největší (někdy až nepřírozené) výšce
  4. kladení důrazu na jednu určitou velikost prsou (plus chirurgické zásahy)  
  5. nesmyslné předsudky ohledně barvy vlasů (a podobně) 
  6. a v neposlední řadě stále častěji vyhledávané až nesmyslné porovnávání svého těla s filmovými hvězdami (a podobně)
Než se pustím do další části našeho tématu, odpovím na otázku - "A jaké dívky či ženy se líbí mně jako Lukášovi ?". Já osobně mám nejraději ženy co nejvíce přirozené. Co nejblíže tomu, jak je příroda sama obrazně řečeno "pustila na svět". Které to své tělo nepřizpůsobují zkreslené až nepřirozené módě, jenž tak často všichni vidí v televizních reklamách, filmech, seriálech či plakátech někde venku (a tak dále). Já osobně mám rád ženy, které si například nechávají přirozenou barvu svých vlasů (obarvené se mi většinou nelíbí), stejně jako mám rád přirozená ženská prsa bez úprav (a je jedno jaká velikost, v mém případě skutečně na velikosti nezáleží).

Mohl bych tady vyjmenovávat další věci, které se mi na ženách líbí či naopak nelíbí, ale rozumný čtenář jistě pochopil. Každému se líbí něco jiného a podle mého názoru by módní návrhy měly sloužit spíše jen pro představu dívky či ženy, co by si na sebe přímo úměrně svým možnostem vzala. Rozhodně by to nemělo (když to přeženu) sloužit jako "dogma" pro to, jak by holky měly venku chodit - což se mnohdy dneska zdá, že jako "dogma" to pro mnohá děvčata slouží (= ať si každá zvolí sama, jak se v čem cítí a nedělá si někdy až zbytečně přehnané strachy, že co na to řeknou ostatní). Něco podobného platí pochopitelně i v případě mužské módy (i když tam je to trošku jednodušší a taky je v této oblasti u mnoha mužů zjednodušené myšlení).  

V dnešní době se skutečně zdá, že mnohé ženy (kdyby mohly) by si (obrazně řečeno) nechaly udělat kompletní návrh přes známý program Photoshop a podstrčily výsledek patřičným lékařům, kteří by následně kompletně předělali klientčino ženské tělo na to vysněné z Photoshopu. Ano, říkám to s trochou nadsázky, ale vzhledem k tomu, co se na blozích a i mimo tento virtuální svět děje, není tato nadsázka tak úplně mimo. 

S přáním pěkného dne,

Lukáš Přibyl

4 komentáře:

  1. Hlavní je, aby změny na svém vzhledu dělala žena/dívka proto, že chce sama, ne, aby se někomu zalíbila, nebo aby byla jako někdo. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Mno upřímně, ne každá barvená se barví protože chce být jako někdo jiný. Já bych dala hodně, aby se mi vrátila barva valsů kterou jsem měla v mateřské školce, já svý blond vlasy milovala. Prostě hnědá, co mám na hlavě teď mi proti tomu přijde jako odporná.
    Dívala jsem se na články a je škoda, že už se ženám nepřiznává, že by mohly mít svaly. (Což mi připomíná Xenu) Trocha budování těla může pěkně zvednout sebevědomí... alespoň u mě to tak zafungovalo.
    Myslím, že se málo opjevuje přirozená postava. Neříká se holkám, že jsou hezký a sexy, ale že někdo jiný je. To k tomu naneštěstí vede.
    Pokud jde o filmové hvězdy... mno je zde dlouhá a historická psychologie. Člověk se chce přiblížit ke svým ideálům které byly dříve ve vyprávěných bájích, kdy si je člověk představil podle sebe (!) Nyní si je představuje dle toho, co vidí v bedně a tak se sám sobě vzdaluje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, máš pravdu, jsou jisté vyjimky, ale dovoluji si tvrdit, že většinou jsou umělé zásahy spíše na škodu ženskému tělu (třeba umělá prsa či uměle na "dálku zářivá" blond barva vlasů jsou zářným příkladem toho, jak by žena neměla být upravována - takových příkladů bych mohl napsat mnohem více)

      Vymazat