Zprávy: O zadluženém pomstychtivém matematikovi a lidech volajících po trestu smrti

18. 3. 2015 ve 20:43 | Kategorie: Rychlé zprávy | Autor: Lukáš Přibyl, DDV

Milí čtenáři,

tato nová složka velice usnadňuje průchod jednotlivými událostmi nejbližších dní. A pokud média níže uvádí (alespoň z té větší části) pravdu, pak je jedině dobře, když se nad tím vším rychle zamyslím.

Pojďme tedy přímo k následujícím zprávám:

1. Zadlužený matematik, který chtěl zabíjet bezdomovce, je nenapravitelně nenávistný, řekli znalci (více zde: http://www.novinky.cz/krimi/364593-zadluzeny-matematik-ktery-chtel-zabijet-bezdomovce-je-nenapravitelne-nenavistny-rekli-znalci.html)

A: Trest smrti:

- v prvé řadě se mi nelíbí "občanské volání" (v tamních komentářích) po znovu-zavedení trestu smrti
- o trestu smrti jsem už kdysi jasně řekl, že je to ze své podstaty nesmysl a to už jen z toho důvodu, že jak dochází k soudním omylům, život takto ukřivděného už nevrátíte (nemluvě o tom, že se můžete stát obětí chybného soudního rozhodnutí i třeba Vy nebo Vy atd. - najednou byste měli jiné řeči)

B: Návrh konkrétního řešení:

- podle mého názoru jsou posudky odborníků mylné a především unáhlené
- osobně bych výše zmíněného matematika nechal podstoupit ještě jednou nejméně třicetidenní pozorování ať už v Bohnicích v Praze nebo v Bohunicích v Brně a znovu (nezávisle) znovu celou situaci posoudit
- jsem si jistý, že ten člověk nepatří do běžného vězení, ale buď do léčebny na několika-měsíční pobyt a v nejhorším případě do detenčního ústavu (pro psychiatricky či sexulogicky nebezpečné pacienty)  

2. Rusko, USA, NATO a současná situace na Ukrajině a problém v rámci "Islámského státu":

- mně osobně je jedno, kdo má pravdu
- pro mě je hlavní, co je důležité (hraniční) pro samotné přežití lidstva (a tím je 100% vojenské soustředění na činy organizace zvané "Islámský stát" - ti jsou nejnebezpečnější a to pro celou planetu)
- a co se týká mé osobní důvěry... kdyby na věc došlo... raději bych se připojil k NATO a USA než k východním zemím jako je třeba Rusko (východu jsem nikdy moc nedůvěřoval - jednu věc jistý komentátor kdysi řekl ale správně "Rusové jsou jen špinaví Američané" - je to vtipné, ale pravdivé, více-méně)

Pokračování příště... 

Související články:


Máte nějaké otázky či připomínky ? Není problém. Níže u tohoto článku nebo v >>> Chatovací místnosti těchto stránek se můžete vyjádřit:

Žádné komentáře:

Okomentovat