Nejde o děj, ale o prostředí

22. 3. 2015 v 19:46 | Kategorie: Přemýšlení - Thinking | Autor: Lukáš Přibyl, DDV

Související články:
  1. Film přesně podle mythologie: Odysseus (1997)
  2. Hrátky s angličtinou (Héraklés a Gilgameš) - Play with English (Hercules and Gilgamesh)
  3. Hrátky s angličtinou (Héraklés a Héra) - Play with English (Hercules and Hera) 
Milí čtenáři,

dodnes se mnozí diví, proč se mi tolik líbí například seriál Hercules: The Legendary journeys (v hlavní roli Kevin Sorbo). A za boha jim nikdo nevysvětlí, že v mém případě se nejedná o zálibu (v mnohdy stupidním) ději, ale o nenahraditelnou atmosféru prastarého prostředí. To dokáže ovšem ocenit jen pravý milovník dávných časů...

Někdo by řekl, že lépe to působí z knih, ale já musím i tak oponovat, že někdy je i knižní podání málo. A to nemluvím o faktu, že vzhledem k mé někdy velice náročné duchovní praxi, si prostě hlava potřebuje "oddechnout" a to právě nalézáme i ve výše nastíněném seriálu. Díky tomu jsem ochoten tvůrcům prominout i opravdu někdy hloupé scénáře a místy nekvalitní efekty.

Na závěr bych jen zvýraznil, že... není to o celku dané věci, ale o jednotlivostech, stejně tak jako si i někteří čtenáři vybírají z knih, co se jim zrovna "hodí". Já tomu vždycky říkávám "účel světí prostředky".   

Máte nějaké otázky či připomínky ? Není problém. Níže u tohoto článku nebo v >>> Chatovací místnosti těchto stránek se můžete vyjádřit:

Žádné komentáře:

Okomentovat