Válka a co by to pro vojáka mělo znamenat

10. 2. 2015 ve 13:04 | Kategorie: Orákulum | Autor: Lukáš Přibyl, DDV

Milí čtenáři,

doposud se svět setkal s mnoha podobami války. Ať už záměrně či pouhým nedorozuměním, dostal se do různých konfliktů, v rámci kterých musel zakusit i hořkou pachuť nemožnosti kompromisu. Pachuť, po které si mnozí uvědomili, že boj je nespravedlivý a vyhlídky na jasné vítězství vzdálené. Jenže chuti jedné strany po spravedlnosti a férovém jednání často silně zneužívá strana druhá, jako například různí teroristé.

Být ve vítězné válce znamená především:

- nemít s nikým a nikdy slitování
- voják nesmí hledět na pocity (takže i kdyby například vaše sestra nebo matka či otec byli na straně vašeho nepřítele, nesmíte se nechávat ovládat pocity ve smyslu, že se jedná o vaši rodinu a podobně - což znamená, že pokud se s nimi potkáte na bitevním poli, zabte je chladnokrevně jako každého jiného vojáka)
- je důležité držet se hesla "účel světí prostředky" (takže můžete využívat klidně i biologické zbraně)
- například pro zjištění informací od zajatého vojáka protistrany, nedívat se na žádné mezinárodní úmluvy a podobně, což znamená takzvaně "natvrdo" a bez pravidel to z něj doslova vymlátit - takže je samozřejmostí násilná cesta)
- ve válce se nemůže hledět na žádné zákony, protože válka žádné zákony, dohody ani kompromisy nezná
- existuje pouze tvrdá síla, která je buď dostatečná nebo nedostatečná (nic víc)

Zní to až moc tvrdě ? Lituji, ale taková je válka !

Na závěr bych jen zdůraznil, že... pokud chcete vyhrát válku s minimálními a pokud možno žádnými ztrátami, musíte být mnohonásobně strašlivější než váš nepřítel. Ve válce neexistují pravidla, neexistuje nic než jen síla. Dříve se taková válečná strana označovala za válečného zločince. Naopak já říkám, že je to správný styl boje.  

Máte nějaké otázky či připomínky ? Není problém. Níže u tohoto článku nebo v >>> Chatovací místnosti těchto stránek se můžete vyjádřit:

2 komentáře: