Platební styk a duchovně označená platidla

21. 2. 2015 v 10:29 | Kategorie: Orákulum | Autor: Lukáš Přibyl, DDV
Milí čtenáři,

v jednom z výše uvedených článků bylo v rámci komentářů řečeno, že si duchovní mohou peníze "vyčarovat" a tak proč tedy se vybírají daně. Jenže každá mince, každé platidlo, je vybaveno zvláštním duchovním označením, které není možné snadno napodobit. Navíc veškerá platební komunikace (a nejen ta) je v reálném čase kontrolována duchovním systémem CMSS, o kterém se můžete dočíst více z výše uvedeného odkazu o ministerstvu vnitra a dopravy (MVD). My si teď níže vysvětlíme, jak to celé funguje...

Existují dvě možnosti platebního styku:

a) hotovostní
b) bezhotovostní

ad a) Centrální banka (slovo o ní je níže) vydává pouze mince. Mince se vytvářejí do tvaru kruhu s různou tloušťkou, přičemž materiál se používá nejen ocel, ale také stříbro, zlato, diamant a další drahé kovy a/nebo drahé kameny.

Na každé minci přiměřené velikosti je napsáno, jakou hodnotu taková mince má. Současně je každé takové platidlo vybaveno vysoce propracovaným duchovním označením. Tak, aby to nebylo možné jen tak duchovně zkopírovat.

Mince se vydávají s číslem jedna, dvě, pět, deset, dvacet, padesát, sto, dvě stě, pět set, tisíc, dva tisíce, pět tisíc, deset tisíc, dvacet tisíc, padesát tisíc a sto tisíc. Mince jsou vyráběny i kombinovaně, čímž se rozumí například vytvarovaný diamant do podoby relativně malé mince, přičemž okraje toho diamantu jsou obaleny zlatem (číslo, které se vyryje do zlatých okrajů té diamantové mince, je závislé na odborném posouzení hodnoty takové mince).

ad b) Je možné provádět i platby v rámci elektronických bankovních účtů. Bezhotovostní platební styk je plně kontrolován centrální bankou ostrova a výše zmíněným systémem CMSS.

Slovo o centrální bance Nového Olympu a některých jejich činnostech:

- centrální banka je ústřední bankou souostroví Nového Olympu a jeho kolonie zvané Země
- do její činnosti lze zasahovat pouze na základě zákona
- mezi její činnosti se řadí rovněž určování měnové politiky
- dále pak péče o stabilitu měny
- vydávání mincí (papírové bankovky se nevytvářejí)
- centrální banka řídí peněžní oběh, platební styk a zúčtování bank
- pečuje o hospodárnost
- dohlíží nad bankovní činností
- půjčuje peníze pouze pro státní účely a to pouze nejvyšší radě (v případě, že je to v jejich aktuálních možnostech)

Ten, kdo je členem vedení centrální banky, nemůže být členem nejvyšší rady ani nejvyššího soudu a dokonce ani městským soudcem. Centrální banka může půjčit peníze pouze nejvyšší radě, ale jen tolik peněz, kolik je nejvyšší rada reálně schopna splatit během svého období, na které byla zvolena.

Je zakázáno půjčovat nejvyšší radě tolik peněz, kolik není schopna sama splatit během svého aktuálního období, na které byla zvolena. Jestliže centrální banka půjčí peníze aktuální nejvyšší radě, povinností takové rady je platit měsíční splátky a to vždy na začátku každého měsíce.

Je zakázáno dlouhodobě zadlužovat stát, čímž se rozumí, že nejvyšší rada, která jediná má právo si půjčit peníze (a to pouze pro státní účely), musí být schopna splatit celý dluh ještě během svého období, na které byla zvolena.

Máte nějaké otázky či připomínky ? Není problém. Níže u tohoto článku nebo v >>> Chatovací místnosti těchto stránek se můžete vyjádřit:

Žádné komentáře:

Okomentovat