Anonymita na internetu - ano nebo ne ?

Zveřejněno: 11. 12. 2014 | Kategorie: Přemýšlení | Autor: Lukáš Přibyl, DDV

Související články:
Milí čtenáři,

naším nynějším tématem je vaše "bezejmenné působení" na internetové síti. Pravda je, že anonymita sice je povolena, ale v diskuzi nepůsobí zrovna "dvakrát pěkně". I když úplná anonymita ve skutečnosti neexistuje. To se vám jen snaží někdo namluvit (viz související články výše).  

No jen se trochu do toho všeho vžijte. Co působí lépe - vědět s kým mluvíte (?) nebo diskuze s někým, o kom vlastně ani nevíte kdo to je (tedy kdo se skrývá jako zbabělec za tím trapným slovíčkem "anonymní" či za nějakým smyšleným jménem) ? 

A ano... teď mi můžete oponovat další trapností, že "však si můžu vymyslet úplně jiné jméno a ty to stejně nepoznáš" - jistě... to sice můžete, ale pokud vás nepoznám (tedy pokud stále nebudu vědět o koho se jedná), pak jste na tom stejně jako v případě zmíněné "anonymity".

Jinými slovy pokud někdo chce, abych daný komentář bral alespoň trochu vážně, pak takového člověka musím alespoň trochu znát. A to nepoznám, dokud se mi trochu neotevře. A pokud někdo z vás nechce, aby byl poznán ostatními, že píše do komentářů zrovna na těchto stránkách, pak zde raději ani nepište (protože takové komentáře neberu příliš vážně - pokud vůbec). 

S pozdravem, 

Autor

Máte nějaké otázky či připomínky ? Není problém. Níže u tohoto článku nebo v >>> Chatovací místnosti těchto stránek se můžete vyjádřit:

Žádné komentáře:

Okomentovat