Přemýšlení: Nezacházíme až příliš "daleko" ?

Milí čtenáři,

nevím, jak vy, ale s rostoucím množstvím a zvyšujícím se stupněm kvality všemožných technologií našeho světa, si patrně nejen já pokládám otázku, zda-li to všechno za nepříliš dlouhou dobu nebude až moc... zda-li prostě nezacházíme až příliš daleko.

No jen se podívejte co všechno už jsme jako lidstvo vymysleli a co se pořád i na úkor zdraví našeho i celé přírody "vylepšuje":

- ropný průmysl neštítící se ničeho a to i přesto, že by byly technologie, které by tolik neškodily přírodě a lidem (auta prostě "chytrolýni" nezmění na zdraví méně škodlivé - proč ? - no protože jsou v tom peníze a vliv)

- pneumatiky, které se sami opravují (už to samo o sobě zvedá otazník nad celou věcí)

- letecký průmysl, který neustále vynáší do oblak stále více a více nebezpečných látek (jak říkám - jde o peníze a vliv)

- záření (obzvlášť v rámci počítačových technologií) škodlivých i člověku stále přibývá (bezohledně)

- příroda zažívá stále více neúprosný zájem člověka ji pohřbít zaživa

- lidem nestačí dostatečně výkonné počítačové jednotky (či tablety, telefony a podobně), potřebují dále a dále "huntovat" sami sebe i tuto planetu a víc ohrožovat vše na ní

Mohl bych zde konkretizovat úřední názvy technologií či nežádoucí vlivy na vše živé, ale upřímně řečeno mě takové informace až tak moc nezajímají, protože to není až tak důležité... někdy stačí takzvaně "selský rozum". 

Faktem je, že lidé se mohli poučit i z různých sci-fi filmů, jenž byť zatím zkreslenou, ale do určité míry možnou budoucnost ukazují i obyčejným lidem (tedy voličům). Přesto všechno se svět ubírá cestou až nebezpečné science fiction (která však s postupem věku se stává víc a víc realitou a lidé se ještě nad tím usmívají - smějí se své či jejich potomků blížící smrti).

Jsem si jist, že se mezi vámi najdou tací, kdo mi alespoň ve svém nitru budou silně oponovat, ale já nemám potřebu se s někým tady dohadovat o něčem, čím jsem si naprosto jistý (a jak se tak říkává "přesto vlak nejede dál"). 

Tento svět nemusí nikdo konkrétní likvidovat, neboť to učiníte vy lidé sami sobě navzájem (nejhorší na tom ale je, že si mnozí takoví myslí, že jejich snahy o lepší vývoj technologií a tak podobně je cestou kupředu - ale ve skutečnosti jsou si podobni spícímu člověku ležícímu uprostřed v oku hurikánu a ani netuší tak odkud smrtelná rána přijde). 

Mohlo by mi to jako bohu být jedno, já mám rád konflikty, konec konců proto jsem bůh války - ale přesto všechno - tady jde o princip uvažování většiny lidí na této planetě.

Máte nějaké otázky či připomínky ? Není problém. Níže u tohoto článku se můžete vyjádřit: 

5 komentářů:

  1. Jde vidět, že víš o čem mluvíš :D Ono i selský rozum je potřeba první mít, než se na jeho základě můžeš rozhodovati... Fušuj si do "ovládání" světa a čarování kuřat z myšlenek a technologie či cokoliv jiného, co vyžaduje alespoň znalosti na úrovni základní školy, nech těm, kteří je mají ;) Ňuf
    Dr.DV Ondra ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to jsem se teďka fakt zasmál :D :D

      Díky.

      Vymazat
    2. Mám tvé věty zasadit do kontextu faktů? Mám docela volno, takže se můžu zaobírat kravinama...
      Dr.DV Ondra ...

      Vymazat
  2. Mkay, tedy:
    - Ropný průmysl je sice obrovský gigant, kkterý rád zaneřádi vodu naftou, když se něco pokazí, ale není v jejich zájmu blokovat nové technologie - ropa docházi a oni giganti hledají, jak ji nahradit. Nebýt dotací právě od takových společností, tak elektrická či vodíková auta by existovala jenom v nedotažených konceptech s minimální šancí na úspěch. A i přes tyto dotace jsou taková auta nespolehlivá, jelikož nejsou zatím vyvynuty dostatečně spolehlivé a jednoduché technologie k jejich realizaci (vodik se špatně skladuje, elektrika taktéž).
    - co máš proboha proti samoopravujícím pneumatikám?! Lidské tělo je taky samoopravující se stroj a ten ti nevadí...
    -ano, letadla spalují letecké palivo a přesto všechno do ovzduší vypustí méně škodlivin, než krávy.
    -elektromagnetické záření je ve frekvencích, u kterých bylo prokázáno, že není zdraví škodlivé. Navíc kvůli takovým lidem, jako ty, kteří to nepochopí, je většina takových zařízení navíc stíněná.
    -příroda se pohřbívá zaživa? Hmm, nějaký příklad?
    -definuj dostatečně výkonný počítač. Třeba pro mou práci je nevhodné používat pomalý stroj, jelikož simulace, která běží den, by na starých strojích trvala roky a já bych neměl co dělat. Navíc bez výkonných výpočetních jednotek by havarovaly vlaky, auta by byla mnohem nebezpečnější a vypouštěla daleko více škodlivin, elektrárny by byly nevýkonné a vlastně by nebyl žádný rychlý pokrok. Utopili bychom se ve smogu.

    Suma sumárum - kde je ten selský rozum? Studie na požádání doložím.

    Dr.DV Ondra ...

    OdpovědětVymazat