Video-blog: Můj názor na knihy pana Bardona a publikaci doktora Jiřího Heřta



Milí čtenáři,

teď se zaměříme na téma "knihy pana Františka Bardona". Říkáte si možná, proč to sem tahám. Pravda je taková, že jen reaguji na několikaleté zkušenosti s lidmi s negativními názory vůči knihám i samotnému jejich autoru Bardonovi.

Než se pustím dál, podívejme o jakých to knihách vlastně mluvím... nejdůležitější z nich je "Brána k opravdovém zasvěcení", následuje "Praxe magické evokace" a do třetice Klíč k opravdové kabale. Mezi jeho další díla patří Otázky na mistra Ariona a autobiografický román Frabato. 

Myslím, že uživatelka vystupující pod přezdívkou Lúmenn kdysi (jestli si dobře vzpomínám) řekla, že Bardonova pověst je falešná, že se jedná o pouhého pozéra. Tímto článkem říkám, že ať už si dotyčná myslí cokoliv, pravda je taková, že cvičení v jeho knihách uvedená, jsou funkční a plně vhodná pro jakéhokoliv skutečného duchovního. 

Nemá smysl samozřejmě se o tom přít, faktem je, že každý má právo na svůj názor (to je jasné), ale je pak pochopitelný případný proti-názor. 

Pan František Bardon na mě působí jako typický vědec (třebaže v tomto případě vědec duchovní). 

Dalším spolu-tématem je kniha od autora Jiří Heřt s názvem Alternativní medicína a léčitelství. Nebudu chodit kolem horké kaše a proto na tvrdo říkám, co si o tom člověku myslím. Přestože jeho kniha je celkově zajímavá a rozhodně slouží k zamyšlení, autorovy reakce uvedené u jednotlivých podtémat, jsou podle mého názoru naprosto zcestné a jde vidět, že pan Heřt je prostě typický čistý materialista. To nemusí být vyloženě vždycky na škodu, ale v případě hodnocení alternativní medicíny, to na škodu určitě je.

Máte-li nějaké připomínky či otázky, zadávejte je pod tímto článkem...

Díky a mějte se pěkně,

Lukáš Přibyl

3 komentáře:

  1. To vypadá, jako by ses sám utnul, jestli mě chápeš. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Hmm... Falešná pověst. Pózérství... Přidat ještě slečnu Lež a tím jde z 99,9% pravděpodobností popsat magii.

    OdpovědětVymazat