Úvod - Guide: Elysejská pole a Tartaros

Milí čtenáři,

jistě jste se mnozí z vás v rámci antické mytologie setkali s pojmy jakými jsou Tartaros či Elysejská pole (Élysion). Stejně tak je snad jasné, že se jinými slovy jedná o podobný význam, jaký nalézáme v křesťanských slovech Nebe a Peklo. Či chcete-li dobro a zlo, jak by někteří mohli říkat. 

Ten, jehož duch se dostal do Tartaru, byl vystaven nekončícímu utrpení. Tartaros byl obklopen silnými zdmi vyrobenými z neznámého kovu. Byl tak hluboko, že kdybyste se pustili z nebes dolů, trvalo by vám to devět dnů, než byste dopadli do temnot Tartaru. Mezi hlavními vězni tamního prostředí byli Titáni ale také například člověk Sisyfos, o kterém je řeč níže...

Sisyfos byl bohy odsouzen k nekonečným mukám v Tartaru, protože se silně protivil vůli bohů a pokoušel jejich dlouhodobě jejich trpělivost. Tak byl nucen pořád valit velký kámen do kopce před sebou. Vždy když se dostal až skoro na vrchol, kámen se zřítil dolů a tak byl Sisyfos odsouzen stále dokola k téže namáhavé práci.

Pojďme se podívat na Elysejská pole nebo chcete-li Nebe. Je to území, kde přetrvávají zbožní a v jádru hodní lidé. Tam blaženě žijí bez smutku a starostí než přijde jejich čas k další reinkarnaci. Élysion je obklopen zvláštní atmosférou s jiným slunce i jiným měsícem, než které vidí lidé na světě mezi živými. V této zemi protéká stříbrotoká řeka Léthé, z které tamní obyvatelé pijí a po každém doušku zapomínají na vše z minulého života. 

S přáním pěkného dne,

Lukáš Přibyl 

! Návrat do >>> Úvod-Guide - nebo - >>> Průvodce-Guide

3 komentáře:

  1. Chudáček Sisyfos, to já bych radši to nebe, ale bez té reinkarnace :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D jó kdyby Sisyfos tolik bohy neprovokoval (šancí totiž dostal dost), nebyl by v Tartaru ale v Élysiu :)

      Vymazat
  2. Ano, kruté, znám tento příběh.

    OdpovědětVymazat